بيماران با کبد چرب بدانند، براي اينکه در آينده دچار بيماري قلبي و عروقي و سکتههاي مغزي و قلبي نشوند، بايد همين امروز اقدام و سيگار خود را هرچه زودتر خاموش کنند؛ چراکه خطرات ناشي از مصرف دخانيات، علاوهبر کبد و قلب و عروق، افراد را درمعرض ابتلا به انواع سرطانها قرار ميدهد
کبد چرب
به گزارش پایگاه خبری پلیس، «دکتر سيد مؤيد علويان» فوقتخصص بيماريهاي گوارش و کبد، در گفت و گو با هفته نامه امین جامعه گفت: بايد توجه کرد که در اکثر موارد در بيماري کبد چرب علامت خاصي وجود ندارد و اين بيماري بهدنبال انجام آزمايشهاي دورهاي و اختلال در آنزيمهاي کبد مشخص ميشود يا اينکه در زمان انجام سونوگرافي شکم براي علل ديگر، وجود کبد چرب تشخيص داده ميشود؛ البته اختلالات آنزيمي در کبد چرب معمولا خفيف بوده و در اکثر موارد موجب افزايش مختصر در آنزيمهاي کبدي ميشود. همچنين گاهي بيماري با سنگ صفراوي همراه است؛ البته در برخي موارد علائمي نظير خستگي، احساس ناراحتي و درد مختصر در قسمت فوقاني و راست شکم(محل کبد) ديده ميشود.
در موارد شديد علائمي مثل درد شکم، تهوع، استفراغ، بزرگي کبد و زردي نيز در فرد بهوجود ميآيد. در اکثر بيماران، چاقي و عوارض آن نيز ديده ميشود. درصورت پيشرفت بيماري بهسمت سيروز کبدي، بزرگي طحال، تجمع آب در شکم و اندامها و تغييرات پوست نيز در فرد بروز پيدا ميکند. بايد بدانيم عواملي که موجب چنين بيماريهايي ميشوند، از دوران نوجواني اثرات مخرب خود را آغاز ميکنند و بهمرور زمان و در بزرگسالي فرد را دچار سکتههاي قلبي و مغزي خواهند کرد. درصورت توجه به اين علل در سنين پايينتر، ميتوان آنها را برطرف کرده و خود را از ابتلا به بيماري قلبي حفظ کرد.
بيتحرکي و رژيم غذايي ناسالم
بايد توجه کرد زمينهاي که سبب آسيب عروق کرونر و درنتيجه سکته قلبي ميشود، تصلب شرايين يا آتروسکلروز نام دارد. در اين بيماري چربي و کلسترول بهمرور زمان در ديواره داخلي سرخرگها رسوب ميکند و اين رسوب سبب ميشود تا جريان خون در آنها دشوار شود. اين رسوبها زمينهساز تشکيل لخته خوني ميشوند. بايد توجه کرد عواملي که سبب بيماري آتروسکلروز ميشوند، همان استعمال دخانيات، چاقي، بيتحرکي، رژيم غذايي ناسالم، فشارخون بالا، چربيهاي خون بالا، ديابت قندي و عوامل ژنتيکي هستند و همه اينها با علل بروز کبد چرب مشابهت کلي دارند. همه افراد با کبد چرب بايد ازنظر قلبي – عروقي بهوسيله الکتروکارديوگرام يا نوار قلب، تست ورزش، اکوکارديوگرافي قلب و... توسط متخصص قلب يا داخلي مورد بررسي قرار گيرند. فشارخون بالا، چربي خون بالا، قندخون بالا و اسيد اوريک بالا در افراد مبتلا به کبد چرب شايعتر است.
منبع :
پایگاه خبری پلیس ایران
برچسب ها :
نگهبان
مراقبت
حفاظت
نگهبان محله
نگهبان شب