موسسه حفاظتی و مراقبتی مجریان نظم گیل  نماینده پلیس پیشگیری فراجا در راستای واگذاری تجهیزات دفاع شخصی (افشانه ، شوکر و... ) در استان گیلان می باشد  

هشدار نزاع ، درگیری و سلاح

نویسنده : مجریان نظم گیل ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ 4970
هشدار    نزاع ، درگیری و سلاح

1.              علل و عوامل نزاع ودر گیری

2.               سلاح و مهمات غیر مجاز

3.               سلاح سرد ( چاقو)        

علل و عوامل بروز نزاع و درگیر یدر میان افراد

نزاع و درگیری در میان افراد ، بیش از هر چیز معلمل خشونت و پرخاشگری است . به همین دلیل برای شناخت عوامل به وجود آورنده نزاع ، اعم از نزاع های فردی و دسته جمعی ، ناگزیر از شناخت علل و عوامل خشونت می باشیم.

مهمترین عوامل بروز خشونت و پرخاشگری :

1.      قرارداشتن در موقعیت های ناخوشایندی همچون ناکامی ، درد، بیماری های روحی و روانی ، دلتنگی ، استرس و ... که می تواند منجر به عصبانیت پایدار در فرد شود.

مهمترین عامل در ایجاد پرخاشگری از میان همه موقعیت های ملال انگیز صرف نظر از عوامل فیزیولوژی "ناکامی " است ، یعنی اگر فردی در نیل به هدف خود با شکست مواجه شود ، ناکامی حاصل شده ، احتمال پاسخ پرخاشگرانه او را افزایش می دهد البته این بدان معنی نیست که ناکامی همواره منجر به پرخاشگری می شود یا این که ناکامی تنها علت پرخاشگری است ، اما به هر جهت می توان ناکامی و درد را مهمترین علت پرخاشگری به شمار آورد.

2.      قربانی خشونت شدن یا مشاهده رفتارهای خشونت آمیز افراد خانواده در دوران کودکی و نوجوانی این نظریه در بین قشرشی از روانشناسان وجود دارد که اگر کوکی در مورد خشونت قرار گرفته ، فردی برون گرا باشد ، در آینده خود به طریق مختلفی در مقام انتقام بر خواهد آمد

مطالعه روی خانواده های پرخشونت نشان می دهد وقتی مادر خانواده  از سوی همسرش مورد ضرب و شتم و رفتار خشن قرار می گیرد زن نیز به مراتب همین رفتار را با کودکش داشته یا در کل وجود اورا نادیده میگیرد.حتی در خانواده هایی که کودک از این قائله به دور است از آنجا که باز شاهد عواها وجنجالهاست چار مشکلات روحی خاصی می شود که تمام آنها ریشه در ارتباطات خانوادگی ارد. از آنجا که کودکان کاملا متوجه این کشمکش ها نمی شوند با دین این صحنه های پر خشونت ، زندگی را همان قدرت و زور تلقی کرده ودر هر محیطی میخواهند با زور و ارعاب به خواسته های خود برسند . یا برعکس با دیدن این صحنه همواره ترس از این را داشته باشند در آینده چنین فری ر زندگی آنها پا گذارد.

تعداد زیاد افراد ر خانواده ، در آمد کم ، سطح سوا پایین ، بیکاری و زندگی ر محله های فقیر، با بدرفتاری با کودکان پیوند ارد.

3.   تماشای تصاویر خشونت آمیز فیلم ها و بازی های رایانه ای ر دوران کودکی و نوجانی و الگوپذیری از آنها

4.   برخورارنبودن از مهارت های زندگی

این مهارت ها شامل مهارت حل مسئله ، مهارت مقابله با استرس ، مهارت صبر و شکیبایی ، مهارت رفتار قاطعانه ، مهارت تصمیم گیری و ... می باشند . به عنوان مقابله به استرس ، بهداشت روانی افراد را تقویت کرده ، آنان را از تنش های اجتماعی ور نگه می دارد توانایی آنان را ر ایفای نقش های اجتماعی ، روانیذ و جسمی روزافزون می گرداند و در نتیجه مهار تنش ها و خشونت های اجتماعی را امکان پذیر می گرداند.

خانواده مهم ترین کانونی است که فرد بای مهارت های زندگی را در آن بیاموزد.

افرادی که در حل مسائل خود با اجتماع ناموفق هستند در نهایت به تنش درونی و اجتماعی مبتلا شه و رفتارهای اجتماعی آنان چالش برانگیز و تنش زا خواهد بود چنین افرادی با کوچکترین پیش آمد، تحمل خود را از دست اده و مرتکب جنایات متعدد خواسته و ناخواسته می گردند که استمرار این گونه انحرافات اجتماعی آنان را ر جرگه منحرفین اجتماعی قرارمی هد.

5.باورهای غلط

تصور بسیاری از افراد عصبی و پرخاشگر این است که چنین رفتارهایی باعث می شود آنها به نوعی آرامش و احساس سبکی دست یافته و بخش اعظم هیجانات خود را تخلیه نمایند .در حالی که متخصصین امر بر این عقیده اند که خشونت نه تنها از شدت عصبانیت نمی کاهد بلکه خود مولد خشونت خواهد بود و ممکن است تا حد بروز رفتارهای پر خطر دیگر همچون خودکشی ودیگر کشی تشدید شود.

6.مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر روانگردان

این عامل خود نشات گرفته از عوامل دیگری همچون نابسامانی خانواده ، معاشرت با افراد ناباب و... می باشد.

7. ارضاء نشدن نیازهای عاطفی در گذشته

به نظر روانشناسان اگر شخصی در محیط خانواده از نظر نیاز های اساسی جسمی و روانی مانند نیازهای عاطفی ارضا نشود، به احتمال فراوان در آینده ای نه چندان دور به طریق مختلف به اعمال ضد اجتماعی و رفتارهای مخرب دست خواهد زد...

رفتارهای مخرب دوگونه اند : رفتارهای مخرب فعالانه و رفتارهای مخرب منفعلانه .

رفتارهای مخرب فعالانه از افرادی سر میزند که طالب باطل سازی قرت اند و لذا خشونت های فیزیکی ، تبهکاری، قتل، غارت و هر نوع خشونتی که قدرتی را باطل سازد و قدرت این گونه افراد را به کرسی نشاند ، رفتار مخرب فعال محسوب می شود.

8. تاثیرپذیری از گروه دوستان و همسالان

از دیگر عوامل موثر ر رفتارهای پرخاشگرایانه ، دوستی و معاشرت با افراد شرور می باش . نوجوان اغلب خود را با الگوهای رفتاری یگر دوستانش همانند می کند و به شدت از آنان تاثیر می پذیر. نوجوانی که از خانواده طرد می شود برای جبران کمبودهای عاطفی و روانی اش ، برای کسب حمایت و تایید به دوستان هم سن و سال خو روی می آورد . وی به دنبال افرادی می گردد که مانند خودش هستند . از این رو احتمال ارد با تحریک و تشویق وستان ناباب خود ست به اعمال ضد اجتماعی بزند.

9.حاشیه نشینی

آمار نزاع و رگیری ر مناطق حاشیه نشین بسیار بالاست . ر این مناطق رفتارهای خشونت آمیز به دلیل تعارض خرده فرهنگ ها، خصومت و اختلافات یرینه ، سودجویی و تحصیل به ناحق اموال دیگران ، تعصب های قومی و قبیله ای و... منجر به بروز جنایات  زیادی می شود .

10 .همراه داشتن سلاح سرد

همراه داشتن چاقو انگیزه ارتکاب جرم و نزاع با دیگران را افزایش می دهد. زمانی که افراد حمل کننده سلاح سرد دچار عصبانیت شدید می شوند و کنترل خود را از دست می دهند از سلاح سرد استفاده می کنند و قصدشان ر مرحله اول این است که با تهدید به اهداف و خواسته های خود (سرقت ، خواستگاری ، فساد اخلاقی و غیره ) برسند ولی در نهایت منجر به اعمال مجرمانه و خشونت بار می شود.

سلاح و مهمات غیر مجاز (ابعاد جهانی)

انسان از بدو خلقت به لحاظ احساس نیاز به امنیت جانی و مالی سعی برآن داشته با بکارگیری ابزار و آلات ابتدایی از قبیل چوب و سنگ و غیره از جان ومال وناموس خود در مقابل انواع تهدید ها محافظت و پاسداری نماید. این آلات ابتدایی با گذشت زمان دچار تحول گشته و درنهایت تبیل به انواع سلاح های گرم شده است . آنچه شایان توجه است , اینکه درعصر حاضر به لحاظ وجود سیستم امنیتی به نام پلیس که وظیفه ذاتی اش تامین امنیت شهرونان است این نیاز انسان برطرف شده و یگر ضرورتی برای نگهداری و بکارگیری سلاح توسط آحاد مردم جامعه احساس نمی شود .

بنابراین نگهداری سلاح نوعی ناهنجاری و معضل اجتماعی محسوب گردیده و اثرات نامطلوبی برای خود شخص و جامعه در پی دارد.

حفظ سلامت جوانان و نوجوانان مستلزم نظارت بر اعمال ، رفتار و ارتباطات آنها باشد . یقیناً دسترسی به سلاح گرم می تواند مسیر زندگی آنان راتغییر و کانون خانواده ها را از هم بپاشاند آیا می دانید نگهداری سلاح و مهمات ر منازل علاوه برآنکه خانواده شما را جهت استفاده و دسترسی غیراصولی تهدید می کند بلکه می تواند زمینه ساز خود شما را نیز به جهت تصمیمات عجولانه ر مواقع عصبانیت و بحرانی فراهم کند.

آیا میانید

سلاح غیر مجاز منشاء اکثر معضلات امنیتی از جمله وقوع قتل ها، سرقت های مسلحانه ،تهدیدات ،تجاوز،شرارت، انتقام گیری، خود زنی،ایجاد رعب و وحشت و ... می باشد لذا همکاری مردم در ارائه اطلاعات مربوطه به سلاح های غیر مجاز کمک به تامین امنیت جامعه می باشد.

آیا می دانید با تحویل سلاح و مهمات غیر مجاز به مراجع انتظامی مشمول تخفیف مجازات های قانونی خواهید شد .

شهروند گرامی

برابر ماده 2 قانون تشدید مجازات قاچاق اسلحه و مهمات قاچاقچیان مسلح، خرید و فروش ، نگهداری یا حمل و نقل یا مخفی کردن ی ساختن اسلحه و مهمات جنگی و مواد منفجره و محترقه و فشنگ و تفنگ شکاری بطور غیر مجاز ممنوع است ومرتکب حسب مورد ر خصوص اسلحه و مهمات جنگی به حبس جنایی درجه یک از سه تا 10سال زندان و درمورد تفنگ شکاری و مواد محترقه به حسب جنحه ای از سه ماه تا سه سال زندان محکوم خواهد شد.  

چاقو ، خوب یا بد؟

بررسی کاربردهای متفاوت چاقو و نقش آن در بروز قتل ها و نزاع های خونین خیابانی  

چاقو به عنوان یک وسیله تیز و برنده می تواند موارد استفاده مختلفی داشته باشد، کندن پوست میوه ، تکه کردن گوشت برای آشپزی ، بریدن کیک تولد و ... که همه ی اینها انسان را راحت ترمی کندو کمکی است برای آسایش فرد و جامعه اما این وسیله گاهی شکل سلاح سرد را به خود می گیرد و از دیر باز به عنوان یک عامل دفاعی نیز مورد استفاده بوده و مشکلات زیادی را با خود به دنبال داشته است . اگر نگاهی گذرا به صفحه حوادث روزنامه ها و جراید داشته باشیم به خوبی روشن خواه شد که استفاه از چاقو و دیگروسایل برنده یکی از عوامل مهم و زمینه ساز بروز قتل ها و نزاع های خیابانی است که در اثر آن روزانه تعدادی در خون خودفرو می غلتند و به کام مرگ کشانده می شوند و متعاقب آن تعدادی یگر سر از زندان در می آورند .اکثر کسانی که با سلاح سرد مرتکب قتل می شوند ، از چاقوبه عنوان یک وسیله دلگرم کننده و تکیه گاه یاد می کنند وآن را در جیب یا کیف خود به عنوان وسیله ای که امنیت را برای آنها با خود به همراه خواهد داشت ، حمل کرده اند .در نگاه اول شخص حمل کننده چاقو به عنوان یک سپردفاعی و ایمنی در مقابل اشخاص دیگر ازآن استفاده می کند، یعنی به عنوان پشتوانه ی خود از چاقو استفاده می کنند ، البته در این بین افرادی هم یافت می شوند که چاقو را برای قشنگی یا یادگاری بودن آن با خود به همراه  دارند و این قاتل خاموش وخوش خط و خال را حمل می کنند ، غافل از اینکه در اوج عصبانیت ذهن آشفته انسان به هم می ریزد ، فکر را دچار اختلال می کند و تصمیمات ناخود آگاهی در پی آن گرفته می شود که در حالت عای و پیش از آن حتی به ذهن انسان خطور نمی کرده است . از این رو تامل در می یابیم که افراد ضعیف برای اثبات خود به چیزهایی پناه می برند که نه تنها به آنها کمکی نمی کند ، بلکه در موارد زیاد به زیان آنها تمام می شود و جان انسان  بی گناهی را به خطر می اندازد . دعواهای خونینی که در سطح خیابانها به وقوع می پیوندد دلیلی براین مدعا ست, گزارشات مرکز فوریت های پلیس 110 سرشار از گزارشاتی است که در انها افرادی به وسیله چاقو از پای در آمده اند و تعدادی مجروح وروانه بیمارستان گشته اند که اگر افراد چاقو و دیگر سلاح های سرد را باخود حمل نمی کردند، این حوادث ناگوار و ناخوشایند هرگز به وقوع نمی پیوستند.

توصیه و هشدار در خصوص سلاح سرد (چاقو نا متعارف)   

1.      اجازه ندهیم فرزندانمان چاقوی نامتعارف با خود حمل کنند.

2.      همراه داشتن چاقوی نامتعارف ، انگیزه ارتکاب جرم را افزایش می دهد.

3.      همراه داشتن چاقوی نا متعارف ، جسارت نزاع با دیگران را افزایش می دهد.

4.      اولین مظنون در حوادث،حمل کننده چاقوی نامتعارف است.

5.      همراه داشتن چاقوی نامتعارف به منزله بی اعتمادی به پلیس است.

6.      حمل چاقوی نامتعارف از نظر پلیس مظنون است.

7.      با حمل چاقوی نامتعارف شخصیت خود را زیر سئوال نبریم .

8.      با حمل چاقوی نامتعارف , امنیت را به شیوه خودسرانه تعریف نکنیم .

9.      با حمل چاقوی نامتعارف حضور پلیس را انکار نکنیم.

10. با حمل چاقوی نامتعارف به نا امنی دامن می زند.

11.  از نظر مردم و پلیس هیچ توجیهی برای حمل چاقوی نامتعارف وجود ندارد.

12. با حمل چاقوی نامتعارف از دایره شهروندی خارج نشویم.

13. با حمل چاقوی نامتعارف در موضع تهمت واقع می شویم.

14. حمل چاقوی نامتعارف در شان شهروند نیست.

15. با حمل چاقوی نامتعارف خود را مسئله دار نکنیم.

برچسب ها : نزاع درگیری

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است