موسسه حفاظتی و مراقبتی مجریان نظم گیل  نماینده پلیس پیشگیری فراجا در راستای واگذاری تجهیزات دفاع شخصی (افشانه ، شوکر و... ) در استان گیلان می باشد  

نشاط اجتماعی و امنیت اجتماعی

نویسنده : سرهنگ "حمیده عرب حسینی " دانشجوی دکتری جامعه شناسی ۱۸ تیر ۱۳۹۸ 3493
نشاط اجتماعی و امنیت اجتماعی
شادي و نشاط به عنوان يكي از احساسات ريشه اي مثبت و يكي از ضرور ي ترين خواسته هاي فطري و نيازهاي رواني انسان ، نقش تعيين كننده اي در تأمين سلامت فرد و جامعه داشته و از آنجايي كه شادي همواره با خرسندي ، خوش بيني و اميد و اعتماد همراه است، مي تواند نقش تسريع كننده اي در فرآيند توسعه جامعه داشته باشد 

حضرت امام صادق(ع) می فرمایند: "بعضی از انسانها که از این دنیا میروند آزاد هستند، بعضی اسیرند. آزاد کسانی هستند که توانستند ظاهر و باطنشان را با شادی های واقعی تطبیق دهند.

زمانی که مردم جامعه ای از نشاط اجتماعی برخوردار باشند ، وفاق، همبستگی، تعلق اجتماعی، تعاملات اجتماعی مطلوب، رضایت از زندگی و همچنین سلامت روانی و اجتماعی افراد افزایش پیدا کرده و طبیعی است که به موازات آن آسیب های اجتماعی نیز کاهش می یابد و انگیزه برای کار و تلاش افزایش می یابد. در نتیجه چنین جامعه ای، مسیر پیشرفت و ترقی را طی خواهد کرد .

 گسترش شهرنشینی، دسترسی بیشتر به فناوری ، مشغله های فراوان، تحمیل استرس های متعدد بر افراد، تعامل فرهنگی بالا و خطر تضعیف هویت فرهنگی ، کاهش ارتباطات عاطفی میان مردم و افزایش اختلالات روانی ، از ویژگی های جامعه امروزی و زندگی به اصطلاح مدرن است. بعضی از جامعه شناسان براین عقیده اند که جامعه ایرانی آن اندازه که باید و شاید شاد نیست و از نبود بسترها و زمینه های لازم برای ابراز شادمانی به شکل جمعی و عمومی رنج می برد. به عبارت دیگر در جامعه، شیوه های شناخته شده و متعارف محدودی برای شادمانی های همگانی وجود دارد و در برخی مواقع این شادمانی عمومی در تعارض با نظم و امنیت اجتماعی قرار می گیرد ( نوری حکمت ، 1392 : 2) .

اگرچه بند «ب» ماده 97 قانون برنامه چهارم توسعه، دولت را مکلف کرده است به منظور پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی نسبت به تهیه طرح جامعی برای بسط و گسترش روحیه نشاط، شادابی، امیدواری ، اعتماد اجتماعی، تعمیق ارزش‌های دینی و هنجارهای اجتماعی اقدام کند، با این حال و با گذشت سالها ، هنوز جلوه‌ای از تهیه و اجرای این طرح بروز عینی نیافته است ( سپهوند و جعفری ، 1396 : 523 )  .

درآمد سرانه، امید به زندگی، بهداشت، پزشکی و سلامت، دسترسی به امکانات آموزشی، میزان خودکشی، برابری جنسیتی و آزادی از مولفه‌های تعیین شده از سوی سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ برای تعیین سطح نشاط اجتماعی یک کشور به شمار می‌آیند، بر اساس این مولفه‌ها ایران در سال ۲۰۱۶ از بین ۱۸۸ کشور، رتبه‌ی ۶۹ را کسب کرد.

 آمار بالای مصرف مواد مخدر شادی آفرین و مشروبات الکلی، زنگ خطری برای این مسئله است. شادی های اجتماعی ما در حد ارتباط کلامی توقف کرده و از ارتباطات رفتاری و احساسی واقعی خبری نیست. تفریحات فردی غیرفعال مانند رفتن به مراکز خرید، رفتن به رستورانها، پاساژ گردی، تماشای تلویزیون، تمسخر دیگران و جک گفتن تا حدی جای شادی اجتماعی را گرفته است.

عوامل موثربر شادی ونشاط اجتماعی :

از جمله عوامل جامعه شناختی و اقتصادی می توان به موفقیت و تائید اجتماعی و حمایت اجتماعی  ، ارتباطات اجتماعی ، سرمایه اجتماعی ، تحصیلات – مذهب و اعتقادات مذهبی – فعالیت های اوقات فراغت – جنسیت و وضعیت تاهل – رضایت شغلی – سلامت  و احساس نشاط که  فعالیت های مفید انسانی را بر انگیخته  و خلاقیت را تقویت می کند ؛ تسهیل  مشارکت سیاسی – اجتماعی و احساس امنیت ، آرامش وقدرت تصمیم گیری را در افراد تقویت می کند و احساس نزدیکی به دیگران ( علاقه مندی ) ، احساس اعتماد و کیفیت تعامل با دیگران را موجب می شود .

اگر از منظر دین مبین اسلام به مقوله‌ی نشاط اجتماعی نگاه کنیم، می‌بینیم که بزرگ‌ترین نشاط در رضایت خداوند از بنده بوده و کاهش پایبندی به دین و معارف اسلامی یکی از عوامل مهم در کاهش نشاط اجتماعی است.

عوامل کاهنده نشاط اجتماعی :

- داشتن احساس محرومیت ناشی از بالاتر بودن خواسته ها از داشته ها
 - عدم انسجام بافت شهری
-  سرانه پایین فضای فرهنگی، فضای سبز و ورزشی
-  آلودگی های صوتی و سروصدای شدید و خشن و از بین رفتن صدای طبیعت مانند صدای آب جاری
- ترافیک
-  عدم ثبات اقتصادی و تورم و دسترسی سخت و دشوار به امکانات لازم و اولیه برای یک زندگی ساده،
- بزهکاری های اجتماعی و نگرانی از برخوردهای خشن در جامعه، بی نظمی و هنجارشکنی های اجتماعی
-  تعضف باورهای دینی و بروز  رفتارهای اجتماعی متناقض فرهنگی
توقعات و تجمل‌گرایی از یک طرف و افزایش سن ازدواج از سوی دیگر به شدت در کاهش نشاط اجتماعی در جامعه تأثیر گذاشته است.
- کاهش سرمایه اجتماعی )هزار جریبی ، 1395 ) .

نتایج نشاط اجتماعی :
1 - روان شناسان انسان گرا معتقدند كه شادي  و فعاليت فرد را برمي انگيزد، بر آگاهي او مي افزايد، خلاقيت وي را تقويت كرده و روابط اجتماعي را تسهيل مي كند .اما كمبود يا فقدان شادي و نشاط اجتماعي نيز پيامدهاي زيانبار متعددي به دنبال دارد كه از مهمترين آنها ميتوان به فرسايش استعدادهاي انساني و بروز و گسترش آسيب هاي اجتماعي اشاره كرد ؛ چرا كه وضعيت هاي اجتماعي نابسامان، ملال آور و پر اضطراب يكي از عوامل اصلي توقف استعدادها و باروري خرد و انديشه در يك جامعه است كه مي تواند روابط فرد با جامعه را مختل كرده، به تدريج نيروي انساني را ضعيف كرده، قواي جسمي و فكري را فرسوده و انسا ن ها را براي قبول ضعف و ناتواني آماده سازد، ناتواني و ضعفي كه اثراتي ويران گر بر توسعه و تعالي دارد.

2 - يك ديدگاه آسيب شناسانه مطرح مي کند که شواهد عيني از نحوه ابراز شادي از سوي برخي افراد در جامعه كنوني ايران حاكي از بروز نوعي نگراني در اين مسئله است، شواهدي از قبيل شيوع رفتارهاي غيرمجاز و آسيب زا در زمينه گذران اوقات فراغت و ابراز شادي نظير رشد و گسترش مجالس معروف به اكس پارتي و پارتي هاي شبانه و نيز خوي خرابكاري و بروز رفتارهاي نابهنجار در خلال جشن هايي مانند چهارشنبه سوري و .. به عبارتي، عدم تعريف روشن و واضح مرز بين رفتارهاي مجاز شادي از رفتارهاي غيرمجاز و غيرقانوني، از معضلات كنوني جامعه ايران بوده و دست اندركاران مسائل اجتماعي، سياست گذاران و برنامه ريزان امور فرهنگي و نيز محافل علمي را به تفكر جدي وا داشته است .

3 - نشاط اجتماعي از جمله متغيرهاي مهمي است كه مي تواند موجب افزايش انسجام اجتماعي و احساس تعلق افراد به يكديگر و به اجتماع كلان شود . از طرفي، هر چقدر ميزان همبستگي اجتماعي بيشتر شود، به همان ميزان نشاط اجتماعي نيز افزايش مي يابد؛ چرا كه دامنه روابط و پيوند هاي اجتماعي افراد افزايش يافته؛ احساس امنيت رواني و اجتماعي، اعتماد اجتماعي و شبكه هاي حمايتي غيررسمي در جامعه گسترش مي يابد و در نتيجه، آرامش، اميد و مشاركت پذيري بالا مي رود. نتيجه اين همه نيز گسترش دامنه و عمق نشاط اجتماعي است . البته، همه اين مسائل بر ر فاه اجتماعي نيز تأثير مي گذارند، بدين صورت كه وفاق و انسجام اجتماعي با تأثيرگذاري بر نشاط اجتماعي موجب تقويت احساس بهزيستي ذهني و رفاه اجتماعي مي شود.

رابطه امنیت اجتماعی و نشاط اجتماعی
 امنیت اجتماعی به عنوان یکی از شاخص هاي عمده پدیده امنیت، جزء نیازهای اساسی انسان و فصل مشترک همه مشکلات انسان از بیماری روانی گرفته تا خودکشی، اعتیاد و بزهکاری است. بحث امنیت اجتماعی به خصوص در تأمین بهداشت اجتماعی و روانی و در کاهش آسیب های اجتماعی و روانی، همچنین در گسترش سامت اجتماعی و روانی اهمیت بسیاری دارد. بنابراین آرامش، رفاه، رشد، شکوفایی انسان، بروز استعدادها و خلاقیت ها و نیل به تمام کمالات انسان در سایه امنیت از جمله امنیت اجتماعی حاصل خواهد شد.

امنیت در سطح فردی و در حوزه روانشناسی و نیز در سطح جمعی و در حوزه جامعه شناسی قرار داد.  این احساس ناشی از تجربه های مستقیم و غیرمستقیم، عینی و اکتسابی افراد از شرایط و اوضاع محیط پیرامونی است . از یک سو، احساس امنیت اجتماعی حالتی روانی است و جنبه ذهنی دارد و از سوی دیگر یک برآیند و تولید اجتماعی است ) یعنی نهادهای روان شناسی اجتماعی در شکل گیری آن نقش دارند ) . از این رو، نظریه هایی در تبیین امنیت و به ویژه احساس امنیت به جایگاه فرد و ادراک ، تعبیر اجتماعی و تفسیر او از وضعیت اجتماعی در تبیین امنیت و احساس امنیت توجه خاصی نشان داده و زمینه و بستر امنیت را در قضاوت های افراد جستجو می نمایند ( بیات ، 1388 ) .

اگر نگاه سنتی به توسعه و امنيت ، آن را با رشد اقتصادی و اقدامات انتظامی دولت درنظر می گیرد ، امروزه نگاه ترکيبی و چند وجهی در فهم توسعه غلبه دارد ، که سهم عوامل و ارزش های غیر مادی را در بهزیستی افراد و جامعه برجسته می سازد . از جمله این عوامل فرا مادی و فرا اقتصادی می توان به روابط خانواده ، تعلامات و سرمایه اجتماعی ، خدمات اجتماعی و رفاهی، رضایت از زندگی، نشاط اجتماعی، اشتغال و ... اشاره کرد که همگی زیر چتر توسعه اجتماعی و بهزیستی فردی و اجتماعی جای می گیرند )وب و ویلز،. (2012)

مؤلفه ها و پدیده های اجتماعی به علت ویژگی پویای خود، همواره در معرض تأثیر و تأثر متغیرهای گوناگون در بستر جامعه هستند. یعنی ساختارها و عناصر اجتماعی بدون شک در ادراک و رفتار افراد و گروه ها و در جهت دهی به یکدیگر به عنوان یک مفهوم و یک متغیر اجتماعی در » احساس امنیت اجتماعی «  نقش دارند در همین راستا قرار می گیرد.

 مفهوم نشاط اجتماعی را می توان احساسی خاص در نظر گرفت که فرد هنگام رسیدن به خواسته ها و اهداف خود بدان دست پیدا می کند. در واقع نشاط اجتماعی ناشی از رضایت از زندگی و موفقیت فردی و گروهی و رسیدن به آرزوها، و نیز به عنوان یکی از مؤلفه بهزیستی ذهنی می تواند احساس امنیت در جامعه را افزایش دهد( غفاری وشیرعلی ،1395 : 35- 36 )  .

نتایج یافته های تحقیقات مختلف در ارتباط نشاط اجتماعی و امنیت اجتماعی

نتایج  تحقيق ( گاندلاچ و کرینر ، 2004 ) – ( دی تلا و همکاران و دیگران ، 2008) -  ( دیویس و هینکز ، 2010 ) – ( پاودووی ، 2005 ) حاکی از آنست که :

1-نشاط اجتماعی در سطح فردی و خرد تحت تأثیر حوزه های ارتباطی و روابط پایدار و محکم قرار دارد.  در سطح کلان نشان می دهد که شرایط و محیط های اجتماعی که تقویت کننده روابط و سرمایه اجتماعی هستند بر میزان نشاط اجتماعی در کشورهای مختلف تأثیرگذارند و از این رو می توان نظریه پاتنام در رابطه با اهمیت سرمایه اجتماعی را در این مورد پذیرفت.

2 - بین زندگی فرد، در مکانی که میزان فعالیت های مجرمانه در آن بالاست و احساسات مثبت و منفی وی از جمله نشاط اجتماعی رابطه معناداری برقرار است.  بدین معنا افرادی که کمتر در معرض محیط های مجرمانه قرار دارند، بیشتر احساسات مثبت و نشاط اجتماعی دارند و بالعکس.

3 - 65درصد از سرپرستان خانوار که طی یک سال گذشته خشونت را تجربه کرده اند ، از زندگی خود رضایت ندارند. این درحالی است که 62 درصد از سرپرستان خانواری که خشونت را تجربه نکرده اند، از زندگی خود رضایت ندارند. همچنین 18 درصد افرادی که احساس ناامنی می کنند، شاد هستند و احساس نشاط می کنند، درحالی که 25 درصد ازافرادی که احساس ناامنی نمی کنند، احساس نشاط دارند.

4- یافته های پژوهش نشان می دهد ، بین وقوع جرم و آمار آن و کيفیت زندگی افراد رابطه منفی وجود دارد. همچنین افرادی که در محله های با آمار جرم بالا زندگی می کنند، احساس نشاط اجتماعی کمتری نسبت به افرادی که در محله های با وقوع جرم پایین تر زندگی می کنند، دارند.

5 – بین احساس امنیت اجتماعی و نشاط اجتماعی و نیز رضایت از زندگی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد  ( غفاری ، 1395 : 36 - 37 ) .

6 - شهاب و وست  سال ( 2013 )  در تحقیقی با عنوان "تفاوت در شادی افراد سیگاری، افراد قبلاً سیگاری و غیرسیگاری: پژوهش های مقطعی از یک پژوهش ملی خانواده" به این نتیجه رسیدند که وضعیت مصرف سیگار، در بین افرادی که سیگار را ترک کرده اند در مقایسه با افراد سیگاری و غیرسیگاری متفاوت است .افرادی که قبلاً سیگاری بوده اند و به مدت یک سال یا بیشتر سیگارکشیدن را متوقف کرده اند، شادتر از افراد سیگاری هستند و بیشتر شبیه به افراد غیر سیگاری می باشند. شواهد نشان داده است که سیگارکشیدن ممکن است شادی را کاهش دهد و ترک سیگار شادی افراد را افزایش بدهد .

7- اوی شی یو در سال ( 2015 )  پژوهشی با عنوان "تظاهرهای شخصی و محیطی به شرابخواری، سیگار کشیدن، قمار و بازی های ویدئویی و ارتباط آن با بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون بالا، آلرژی، خود درمانی و سطح شادی در بین بزرگسالان ، بررسی های اجتماعی کشور ژاپن در سال 20013  انجام داد این پژوهش به منظور مطالعه روابط بین رفتارهای اعتیادآور و سلامت و سعادت انسان در شرق آسیا و در یک محیط شخصی صورت گرفته است.

8 -  کسانی که اعتیاد به بازی های ویدئویی داشتند، گزارش شده است که از سلامت کمتر و به بیماری های قلبی عروقی مبتلا هستند. همچنین نتایج نشان داد که افرادی که به سیگار کشیدن، قمار و بازی های ویدئویی وابستگی داشتند، از لحاظ سلامت دررتبه  پایینی قرار داشتند و از میزان نشاط متوسطی برخوردار بودند.

9- تحلیل آنها نتایجی بدین قرار است:  نوجوانان افسرده  (صرف نظر از جنسیت و پایه های تحصیلی آنان ) نگرش مثبت تری به سوءمصرف موادمخدر دارند. بین نمرات افسردگی و نگرش نوجوانان به سوءمصرف مواد مخدر در گروه عادی، همبستگی مثبت وجود دارد. شیوع افسردگی در بین دانش آموزان دختر پایه اول و پسران پایه سوم متوسطه، بالاتر از سایر پایه های تحصیلی است.

10 -تاتاری و همکاران( 1385(  پژوهشی با عنوان "بررسی ویژگی های اپیدمولوژیک علل گرایش به اعتیاد در معتادان کرمانشاه" انجام داد. یافته های کسب شده از قرار زیر است. در اکثر افراد اختلال 33 درصد همه گروه های سنی عدم دسترسی به تفریحات سالم را بیان می داشتند . اولین تجربه موادمخدر در جهت کسب لذت بود .

11- عزیزی 1387 در پژوهش خود با عنوان "فقر اقتصادی و سوءمصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی در بین جوانان شهر تهران و شمیرانات" به این نتیجه رسید که فرهنگ بزهکاری، سرمایه اجتماعی و احساس ناامیدی دارای بیشترین تأثیر بر سوءمصرف موادمخدر و مشروبات الکلی دارند. فرهنگ بزهکاری و احساس ناامیدی باعث افزایش سوءمصرف موادمخدر و مشروبات الکلی و افزایش سرمایه اجتماعی باعث کاهش آن در میان افراد مورد بررسی می شود.

12- آقا بخشی و همکاران ( 1387) در تحقیقی با عنوان عوامل موثر بر مصرف مواد مخدربه نتایج زیر دست یافتند :  ترغیب دوستان و همنوایی با آنان، سبک تسهیل کننده نهادهای اجتماعی در رواج اعتیاد، نیاز جامعه به سرخوشی، اختلال در فرآیند جامعه پذیری، نداشتن ابزار مناسب برای گذراندن اوقات فراغت، ضعف کنترل و نظارتها، اعتیاد سایر اعضای خانواده و رهایی از فشارهای اجتماعی، پیش پنداشته ها، ضعف در قدرت ابراز وجود، کنجکاوی، بی اطلاعی عمومی از عوارض سوءمصرف، استعداد اعتیادپروری ساختار جامعه، نگاه و جهان بینی مصرف کننده را از عوامل مؤثر در گرایش جوانان به سمت مواد مخدر صنعتی ذکر می کنند. بر اساس نتایج به دست آمده اظهارنظرهای کارشناسان و خبرگان حوزه اعتیاد و موادمخدر، نیاز جامعه به سرخوشی چهارمین عامل مؤثر بر گرایش جوانان تهرانی به سوءمصرف موادمخدر صنعتی بوده است. بر همین اساس فقط 23 درصد جوانان خودشان را زیاد شاد و سرزنده می دانند و در مقابل 39/1 درصد آنان اظهار داشته اند مصرف موادمخدر صنعتی تا حد زیادی باعث سرخوشی آنان می شود ( شاه آبادی و همکاران ،1394 ، 149-151 ) .

پیشنهادات :
1-    طراحی و تدوین مدل های بهینه تعامل پلیس با سایر سازمان ها و نهادهای ملی و محلی مدنظر قرار گرفته شود و در نهایت برنامه ریزی مشارکتی و بین سازمانی در دستور قرار گیرد.
1    با توجه به تایید رابطه بین نشاط و امنیت اجتماعی ، در مراحل بعدی، پروژه ها و طرح های پژوهشی باید در راستای انتخاب بهینه راهبردها و راهکارهای ارتقاء مولفه های بهزیستی ذهنی در جامعه باشد تا افراد جامعه در مطالب ارائه شده  احساس امنیت را دریافت نمایند .
2    تبلیغ برای اصلاح این ذهنیت در برخی از افراد که شادی کردن معادل بی بندوباری و لاقیدی و قانون شکنی است و ترویج مظاهر صحیح  شادی که با فرهنگ دینی ما همخوانی ندارد .
3    طراحی مسابقاتی با جوایز ارزنده برای جلب مردم شهر به مقوله ورزش های همگانی نظیر کوه پیمایی عمومی و یا پیاده روی عمومی، که در نتیجه آن می توان هم سلامت مردم را مورد توجه قرار داد و هم نشاط اجتماعی را تقویت کرد.
4    تقویت شبکه های اجتماعی و شبکه های مروج نشاط اجتماعی، تشویق مردم به عضویت در انجمن ها و سازمان های مردم نهاد؛ برای مثال استقبال مردم  از رویدادهایی نظیرجشن گلریزان ، گواهی بر نیاز شدید مردم به این گردهمایی ها است.
5    شاد سازی فضای شهری و عرصه های عمومی، مشتمل بر ساختمان ها، خیابان ها و میادین و نمادهای شهری با نمادسازی و طراحی و نقاشی های زیبا در دیوارهای شهر.
6     تقویت رعایت حقوق فردی و اجتماعی چرا که در حوزه اجتماعی مواردی نظیر مزاحمت برای دیگران، تخریب معیارهای عرفی، دامن زدن به ناهنجاری ها، سوءاستفاده افراد بد خواه و ایجاد ناامنی، می تواند جامعه را تهدید کند. در حوزه فرهنگی مسخ شدن با ارزش های بیگانه و گاهاً ضد ارزشها، بی توجهی به سنت ها، ایجاد بدعت ها و رواج فرهنگ ولنگاری می تواند رخ دهد ک در نوع خود از عوامل کاهنده نشاط اجتماعی هستند .
7    آموزش راه هاي صحیح نشاط اجتماعی از طریق رسانه ها و....
10 -  ایجاد اعتماد و امنیت ذهنی و عینی در کارکنان نسبت به آینده از طریق اطمینان دادن به امنیت شغلی و امنیت روانی محیط کار.#

منابع:
بیات، بهرام ، 1388 ، جامعه شناسی احساس امنیت، چاپ اول، تهران: انتشارات امیرکبیر.
-    ربانی، رسول و همکاران ، 1386،  فرهنگ و شادی:  رویکردی نظری و تجربی در زندگی روزمره سرپرستان خانوار در شهر اصفهان، فصلنامه انجمن مطالعات  فرهنگی و ارتباطات، شماره 8. ص 41 – 78 .  
- زارع شاه آبادی. اکبر ، مبارکی . محمد ، فردوسیزاده . الهه ، 1394 ،  تحلیل رابطه بین نشاط اجتماعی و گرایش به اعتیاد  در بین جوانان18- 30  ساله شهر یزد ، دوفصلنامه پژوهش های چامعه شناسی معاصر ، سال چهارم ، شماره 6 ، تابستان 1394 .
- سپهوند . رضا ، جعفری . سلیمان ، 1396 ، تأثیر احساس امنیت اجتماعی بر سرمایه و نشاط اجتماعی ، فصلنامه مدیریت سرمایة اجتماعی دورة 3، شمارة 4، زمستان1395
-     غفاری . غلامرضا ، شیرعلی. ابراهیم ، 1395 ، بررسی وضعیت نشاط اجتماعی در بین شهروندان و رابطه آن با احساس امنیت اجتماعی ( نمونه موردی : جوانان 18-29 ساله شهر تهران) ، فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات امنیت اجتماعی، شماره 45، بهار 95
-  نوری حکت . سمیه ، 1392 ، راهکارهای ارتقای نشاط اجتماعی و نقش نهادها در استان کرمان بهمن 1392 ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمان ، اتاق فکر دانشگاه .
- پایگاه خبری تحلیلی انتخاب Entekhab.ir
-Veenhoven, Rutt (2001) Interdisciplinary Forum on Subjective    Well-being, Journal of Happiness Studies, Vol 2, PP. 92 -85.
-Webb, Dave and Wills-Herrera, Eduardo (2012) Subjective Well- Being and Security, London, Springer.
- Gundelach, Peter and Kreiner, Soven (2004) Happiness and LifeSatisfication in Advanced European Countries: Cross-Cultural Research, Vol 38. PP 386 -359.
- Davies, S. and Hinks, T (2010) Crime and happiness amongst heads of households in Malawi. Journal of Happiness Studies,Vol. 4)11), pp. 476-457.
- Di Tella, Rafael and et al (2008) Happiness and Beliefs in Criminal Environments, Washington, Inter-American Development Bank.
- Powdthavee, Nattavubh (2005) Unhappiness and Crime: Evidence from South Africa, Economica, Vol 72, PP 547–531.

منبع : انتهاي خبر // پایگاه خبری پلیس ایران

برچسب ها : امنیت حفاظت آرامش نشاط شادی امنیت اجتماعی حفاظتی مراقبتی نگهبان نگهبان محله پلیس نیروی انتظامی

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است