موسسه حفاظتی و مراقبتی مجریان نظم گیل  نماینده پلیس پیشگیری فراجا در راستای واگذاری تجهیزات دفاع شخصی (افشانه ، شوکر و... ) در استان گیلان می باشد  

چگونه کشوری امن و با ثبات در منطقه شدیم ؟/ گستره چتر امنیت و اقتدار در مرزهای کشور

نویسنده : فاطمه سلیمانی ۲۴ تیر ۱۳۹۸ 2771
چگونه کشوری امن و با ثبات در منطقه شدیم ؟/ گستره چتر امنیت و اقتدار در مرزهای کشور
باید پذیرفت امنيت و آرامش در هر نقطه از کشور و در همه ابعاد اعم از امنيت جاني، مالي، روانی و ... همه در پيوند با مرز و حافظان آن است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، امروزه مرزهای سرزمینی در زمره یکی از مهمترین مسائل ملی و بین المللی به شمار می​رود و مرزهای جغرافیایی یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده دولت​ها می باشد و بیراه نخواهد بود اگر دفاع از مرزهای ملی و سرزمینی را مهمترین وظیفه نیروهای نظامی  و انتظامی هر کشوری بدانیم.

جمهوری اسلامی ایران دارای 8755 کیلومتر مرز زمینی، دریایی و رودخانه ​ای با 15 کشور همسایه است که کمتر کشوری در جهان دارای این ویژگی است؛ ایران اسلامی با کشورهای عراق، آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، پاکستان، افغانستان و ترکیه دارای مرز "خشکی" و با کشورهای روسیه، قزاقستان (در شمال)، کویت، عربستان، عمان، قطر، امارات متحده عربی و بحرین (در جنوب) دارای مرز "آبی" است و از بین 31 استان کشور 16 استان، استان های مرزی محسوب می شوند و در این میان، مسئولیت "خطیر " صیانت از مرزها بر عهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است و ناجا این وظیفه مهم را در قالب فرماندهی مرزبانی و تشکیل هنگ​های مرزی به انجام می​رساند.

تاکید مقام معظم رهبری برای امنیت کشور در منطقه

باید گفت؛ یکی از کلیدواژه های بیانات رهبری طی سال های اخیر، "امنیت" کشور است که همچون حصاری مستحکم مانع نفوذ  دشمنان و گروه های تروریستی به داخل کشور شده و توانسته است  ایران را همچون جزیره ای باثبات در دریای نا امنی های منطقه حفظ کند.

مقام معظم رهبری در این رابطه فرمودند: "امنیت کشور در این محیط پُرتلاطم منطقه‌ای بلکه بین‌المللی، یک شاخص بسیار عمده و بزرگ برای ملّت ایران است. امروز، کشورهایی که همسایگان ما هستند؛ از شرق و جنوب شرقی، تا شمال غربی کشور، دچار ناامنی هستند، منطقه دچار ناامنی است، ملّت ایران بحمدالله در طول سال یک امنیّت پایداری را تجربه کرد."

از سال 2014 در اوضاع پرتلاطم خاورمیانه، طاعون "تروریسم" بیشتر کشورها را درنوردیده و در گوشه و کنار دنیا نیز تروریست های داعشی و سلفی، با روش های مختلف، زهرشان را ریخته اند؛ زمانی که داعش با سرعت جنون آمیزی، شهرها و روستاهای سوریه و عراق را تسخیر می کرد و با ایجاد وحشت تمام، "فصل جدیدی" از ترس را بر منطقه مستولی ساخت، این جمهوری اسلامی ایران بود که با درایت تمام نه تنها مانع نفوذ تروریست ها به کشور شد بلکه به کمک متحدانش نیز رفت و همچون سدی مستحکم در مقابل آنها ایستاد.

تروریسمی که ماحصل اتحاد میان کشورهای مرتجع منطقه و سرویس های جاسوسی غرب بود، به نقطه ای رسید که همچون بومرنگ به سمت سازندگانش بازگشته است.

اما در این میان، ایران توانست به روش های گوناگونی در مقابل خطر گروه های تروریستی از خود محافظت کند و به جزیره ثبات در منطقه پرآشوب خاورمیانه تبدیل شود. برای بسیاری از تحلیلگران منطقه، جای شگفتی است که چگونه ایرانی که در میان آشوب و کشورهای بحران زده قرار دارد، متاثر از تروریسم نگشته و مردم می توانند در کمال امنیت به زندگی روزمره خود بپردازند و شاهد انفجارهای تروریستی به مانند آنچه در پایتخت های نظیر بیروت، دمشق، کابل، بغداد، آنکارا و پاریس، لندن، بروکسل و... اتفاق افتاد، نباشند.

باید گفت ایران خطر تروریسم و گروه های افراطی تکفیری را از سال های پیش احساس و تمامی زیرساخت های لازم برای مقابله با آن را در خارج و داخل کشور ایجاد کرده و اگر غیر از این بود، ایران نیز آسیب های جدی از تروریست ها می دید. در حالی که افغانستان و پاکستان در شرق و عراق در غرب و سوریه نیز در همجواری عراق، به "بهشت تروریست ها "تبدیل شده و ایران در میان این کشورها قرار گرفت، اما این امنیت ایران اسلامی بود که نقل محافل سیاسی و غیر سیاسی شد.

نتیجه ای که از تجربه تروریسم و عدم وقوع یک حمله کوچک و انفجارهای تروریستی در ایران می توان گرفت این است که هرجا افرادی با نیت خالصانه و انقلابی در عرصه های امنیتی، نظامی و اطلاعاتی حضور پیدا کردند، نباید کوچکترین نگرانی از وقوع مشکلات به خود راه داد، چرا که انسان هایی از جان گذشته همچون سدی مستحکم از ذره ذره خاک کشور دفاع و بدون هیچ دلهره ای تا قلب دشمنان نفوذ می کنند.

باید پذیرفت امنيت و آرامش در هر نقطه از کشور و در همه ابعاد اعم از امنيت جاني، مالي، روانی و ... همه در پيوند با مرز و حافظان مرز است؛ تا جایی که امروز همه می دانیم ديگر نمي توان "مرزها" را مولفه ای کم اثر و جایگاه معرفی کرد، چراکه هر تحرکي در مرزها به صورت"مستقيم" تاثير خود را بر زندگي روزمره ما در هر نقطه از کشور که باشيم، خواهد گذاشت.

نمی توان انکار کرد؛ امنيت فراگير در مرزهای این کشور و در سايه نظام مقدس جمهوري اسلامي به واسطه تلاش شبانه روزي نيروهاي مومن، انقلابي، جان بركف و غيور نظامي، انتظامي و اطلاعاتي اين مرز و بوم طي 40 سال حيات پربركت انقلاب اسلامي با وجود توطئه هاي بي پايان دشمنان، بيش از پيش تعميق و تحكيم يافته و همچون خاري در چشمان دشمنان اين مرز بوم نشسته است و کشور امروز وامدار " حافظان مرزی" است که پیش دستانه در راه افزایش امنیت در سرما و گرما با قلبی که دعاهای مردم ایران زمین به آن گرمی می بخشند، خدمت می کنند ...

غیور مردانی که بدون هیچ چشم داشتی در راه افزایش امنیت با هر متجاوز و ناامن کننده داخلی و خارجی در مرزهای زمینی، آبی و هوایی مقابله و در این مسیر تا پای جان پیش می روند تا آنجا که چندی پیش چونان عقاب تیزبین تحرک موذیانه پهپاد جاسوسی آمریکا در سواحل هرمزگان از چشم خوش غیرتان این سرزمین و حافظان مرزهای ایران اسلامی دور نماند و این تیز چشمی "خشم" دشمنان نظام و انقلاب را برانگیخت و باعث دلگرمی دوستداران نظام و انقلاب اسلامی شد ...

اقدامی که موجب شد تا بار دیگر به دشمنان این نظام و انقلاب یاد آوری شود که امنیت خط قرمز این کشور است و همچنان که دشمن زبون توان هیچ تحرکی علیه ایران اسلامی در خاک و مرزهای خشکی و دریایی را  ندارد، مرزهای هوایی هم برای  تحرکات دشمن ناامن است ...

واکنش سریع و ضرب الاجلی که در پی آن صریح و قاطع و بدون تعارف به دنیا اعلام کردیم که امنیت مرزهای کشور خط قرمز نیروهای مسلح اعم از نیروی انتظامی و سپاه و ارتش است و عکس العمل قاطع و تمام کننده ای به هر متجاوزی خواهیم داد ...

عکس العمل قاطعانه ای که تقدیرهای بسیاری را روانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همه نیروهای مسلح کرد و در این میان سردار "حسین اشتری" فرمانده نیروی انتظامی با صدور پیامی مراتب قدردانی و تشکر خود را به پاس انهدام پهپاد جاسوسی آمریکا در آب‌های سرزمینی کشورمان به سردار سرلشکر پاسدار" حسین سلامی" فرمانده کل سپاه اعلام کرد تا همه دنیا بدانند و ببینند که چونان که مرزبانان هوشیارانه، مقتدرانه و با به کارگیری به روز ترین تجهیزات پهپادی، الکترونیکی و اپتیکی از مرزها صیانت  می کنند، مرزهای هوایی نیز در امنیت کامل است و سبز پوشان غیرتمند و ولایی نیروی انتظامی و نیروهای جان بر کف سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران، " برادرانه" و "همدلانه" و چونان سدی پولادین در برابر هر متجاوزی می ایستند و به شیطنت های موذیانه و تحرکات خرابکارانه پاسخی جز تحقیر نخواهند داد و این همدلی برای صیانت از مرزهای کشور نتیجه ای جز " امنیت " ندارد...

تا آنجا که چندی پیش سردار " حسین اشتری"؛ فرمانده ناجا در باره وضعیت مرزها اظهار داشت: وضعیت امنیتی در تمام مرزها خوب است و به لطف خدا، هوشیاری آحاد نیروهای مسلح به ویژه مرزبانان غیور ناجا، هرگونه تحرکات گروه های مختلف و ضدانقلاب در جدار مرزها، در لحظه، رصد و خنثی می شود.

وی با اشاره به اهمیت ارتقای بنیه دفاعی و امنیتی در صیانت از مرزها خاطر نشان کرد: هیچ نقطه ناامنی در کشور نداریم و به هیچ عنوان اجازه کوچکترین تحرکی به دشمنان نظام و انقلاب از صفر مرزی تا دل شهرها و روستا نمی دهیم.

باید گفت؛ کشوری به پهناوری ایران و مرزهایی با این گستردگی، به خودی خود نمی تواند امن باشد،عنایات حضرت حق و همکاری  همه دستگاه های نظامی، انتظامی، امنیتی و گام هایی به استواری گام های "حافظان مرز" می خواهد که بی منت وجب به وجب این خاک را زیر چتر حمایت خود داشته تا ما امنیت را با همه وجود خود حس کنیم و همچنان که مرزبانان در وجب به وجب مرزهای  کشور حافظ منافع ملی هستند، مرزهای هوایی نیز در کنترل غیورمردان است تا چشم ناپاک هر نامحرمی به آب و خاک این کشور را در دم کور کنند .

منبع : انتهاي خبر // پایگاه خبری پلیس ایران

برچسب ها : نیروی انتظامی ناجا ارتش سپاه امنیت آرامش حفاظت مراقبت نگهبان مرزبان نگهبان محله حفاظتی مراقبتی مجریان نظم

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است