موسسه حفاظتی و مراقبتی مجریان نظم گیل  نماینده پلیس پیشگیری فراجا در راستای واگذاری تجهیزات دفاع شخصی (افشانه ، شوکر و... ) در استان گیلان می باشد  

تاثیر کرونا در افزایش رفتارهای خشونت آمیز در جامعه

نویسنده : سرهنگ رحیم سروری ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ 1361
تاثیر کرونا در افزایش رفتارهای خشونت آمیز در جامعه

به گزارش سازمان بهداشت جهانی قرنطینه خانگی اگر چه روشی مهم برای مقابله با کرونا است، اما تبعاتی از جمله افزایش خشونت‌های خانگی و خشونت علیه زنان، افزایش هراس، فشارهای اقتصادی و اجتماعی نیز داشته است.

بیماری کرونا و محدودیت‌های  ناشی از آن ساختار خانواده‌ها را در معرض برخی تنش‌های بحرانی قرار داده و باعث افزایش خشونت خانگی و اجتماعی نسبت به قبل شده است. مشکلات اقتصادی، قرنطینه طولانی مدت، خستگی و فرسودگی، مصرف موادمخدر و اختلالات روانی و... از دلایل افزایش خشونت همزمان با شیوع کرونا بوده است. گزارش‌های بسیاری از افزایش میزان خشونت خانگی در کشورهای مختلف دنیا و حتی کشورهای اروپایی منتشر شده است. به گزارش سازمان بهداشت جهانی قرنطینه خانگی اگر چه روشی مهم برای مقابله با کرونا است، اما تبعاتی از جمله افزایش خشونت‌های خانگی و خشونت علیه زنان، افزایش هراس، فشارهای اقتصادی و اجتماعی نیز داشته است.

مهارت های مدیریت و کنترل رفتار در دوران کرونا

از پیامدهای مهم ظهور کرونا، تغییر اجباری سبک زندگی و بروز محدودیت‌های بی‌سابقه در زندگی افراد است. ویروس کرونا آسیب‌های اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی جدی و بسیاری داشته که افزایش خشونت‌ یکی از آنهاست. افرادی که در کنار ترس از آلوده شدن به این ویروس از مشکلات اقتصادی به دلیل نداشتن فعالیت کاری رنج می‌برند، فشار زیادتری متحمل می‌شوند و همین مسئله باعث می‌شود تا آستانه تحمل افراد پایین آمده و رفتارهای خشونت‌آمیز از خود نشان دهند.

افراد خانواده مدت زمان طولانی‌تری در کنار یکدیگر هستند و به دلیل آگاهی نداشتن نسبت به مهارت‌های ارتباطی و حل مسایل، بیش از سایرین دچار تنش می‌شوند و گاهی این تنش‌ها به خشونت نیز ختم می‌شود. در کرونا در عمل احساس خشم را بیشتر تجربه می‌کنیم. به عنوان مثال، دانش آموزی که مدرسه نمی‌رود و دوستان خود را نمی‌بیند، مدام درگیر کلاس آنلاین است، یا کاسبی که درآمد خوبی ندارد، و معلمی که مدرسه نمی‌رود و کارمندی که شرایط سخت تنفس هشت ساعت با ماسک را تجربه می‌کند ووالدینی که برنامه‌های شغلی، اقتصادی، فردی و بین فردی آن‌ها دچار بهم ریختگی شده و به دلیل همین بهم ریختگی حالت معمول زندگی دچار آسیب شده و نتیجه این آسیب ناکامی و افزایش خشونت در اقشار جامعه است.

بنابراین برای مدیریت بهتر و کم آسیب این دوران، باید افراد شرایط روزهای کرونایی را یک آزمون بدانند و تمام تلاش خود را برای بهبود شرایط زندگی داشته باشند. به طور یقین در هر چالش و مصیبتی گزینه‌ای برای رشد انسان‌ها وجود دارد. از طرفی در این شرایط خودآگاهی نسبت به شرایط به وجود آمده ضرورت دارد. به طوری که هر چقدر افراد نسبت به این موضوع آگاه باشند که در ایام کرونا خشم را تجربه می‌کنند، بایستی تلاش نمایند، تا این تجربه هیجانی تبدیل به تجربه رفتاری و خشونت آمیز نشود.

راهکارهای مدیریت خشونت در دوران کرونا

1. نقش رسانه ها در ایام کرونا بسیار مهم و بی بدیل است، چرا که با آموزش و بهره گیری از نظرات پزشکان ، جامعه شناسان و روانشناسان می توانند در کمک به پیشگیری و کاهش خشونت دوران کرونا موثر باشند.

2. خانواده‌ها بایستی در دوران محدودیت های کرونایی، برنامه‌های جدیدی برای خود خلق کنند مانند: داشتن برنامه‌های جمعی، کتابخوانی، دوچرخه سواری شبانه در مکان‌های خلوت و ... را در اولویت اوقات فراغت خود قرار دهند.

3. ترویج آموزه های دینی و قرآنی پیرامون دعوت مردم به آرامش، صبر در ایام خیزهای کرونا و گذر روزهای سخت تا آغاز ایام گشایش وآسانی برای اقناع و آرام سازی عمومی ضرورت دارد.

4. فراهم‌سازی امکانات اوقات فراغت و سرگرمی‌های خانوادگی متنوع و نشاط آور از طریق تلویزیون و فضای مجازی در زمان منع مسافرت ها، کافه گردی، دور همی های شبانه و... باعث به حداقل رساندن آسیب های اجتماعی و خشونت خواهد شد.

5. با توجه به وضعیت طولانی شدن پروسه کرونا و محدودیت های ناشی از آن، تقویت زیرساخت‌های مجازی به ‌منظور تسهیل امور و به حداقل رساندن هزینه فعالیت‌های آموزشی، رفاهی، اقتصادی، اجتماعی و... برای کاهش مشکلات و آسیب های روانی مردم موثر است.

6. افزایش امکان دسترسی آسان مردم به دارو و سایرتجهیزات پزشکی و درمانی در شرایط کرونا، جنبه‌های روانی این بیماری را در جامعه کمتر خواهد کرد.

7. حمایت های اقتصادی جدی دولت و توجه بیشتر به حاشیه شهرها به خصوص در ایام محدویت های کرونا، موجب گسترش عدالت اجتماعی شده و می تواند تاثیر مثبتی بر کاهش نزاع و خشونت داشته باشد.

8.. مدیریت اطلاعات و افکار عمومی پیرامون نشر شایعات در فضای عمومی و حقیقی، پیرامون بیماری کرونا به‌ هوشمندی و دقت بیشتری نیاز دارد. زیرا انتشار هرگونه اخبار نادرست موجب افزایش نگرانی مردم شده و این موضوع می‌تواند به امنیت روانی خانواده ها لطمات جبران ناپذیری وارد نماید.

9. حمایت و پاسخگویی مناسب سازمان ها و ادارات مرتبط (بیمارستان ها، بیمه ها، بیمه ها، اورژانس، مراکز تهیه دارو و...) به خصوص با افرادی که عزیزانشان را از دست داده اند یا با بیماری کرونا دست به گریبانند برای افزایش تاب آوری مردم و کاهش رفتارهای خشونت آمیز.

10. حضور و تلاش مضاعف سازمان های مردم نهاد و خیریه ها به عنوان بازوهای حمایتی جامعه برای حمایت نیکوکارانه، عملی، هوشمند و شفاف از آسیب دیدگان ناشی از کرونا برای التیام آلام آنها.

11. پیگیری وضعیت جسمی و روانی، مراقبت اجتماعی و درمان و حمایت از افرادی که به دلیل کرونا دچار اضطراب، تنش و تیک عصبی شده و وضعیت غیرقابل کنترلی دارند و مستعد بروز رفتارهای خشونت آمیز  در جامعه هستند.

12. آموزش خانوده ها پیرامون  مدیریت بحران ها و تلاطم های روانی این روزهای کرونا و تقویت خودکنترلی و اجتناب از افکار منفی و رفتارهای خشونت آمیز.  

 

منبع : خبرگزاری پلیس

برچسب ها : کرونا پلیس خشونت درگیری مجریان نظم

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است