موسسه حفاظتی و مراقبتی مجریان نظم گیل  نماینده پلیس پیشگیری فراجا در راستای واگذاری تجهیزات دفاع شخصی (افشانه ، شوکر و... ) در استان گیلان می باشد  

جرائم رایانه ای و اینترنتی و راههای پیشگیری

نویسنده : مجریان نظم گیل ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ 3728
جرائم رایانه ای و اینترنتی  و راههای پیشگیری
اینترنت می تواند معنای جامعه موجود ، جامعه ای که ما تلاش فراوان در حفظ آن داریم را دگرگون سازد . اینترنت نحوه نگرش ما را در عرصه های گوناگون جامعه به چالش می گیرد و ممکن است این خطر را به بارآورد که مارا از تمام جنبه های زندگی به خود وابسته سازد.

هشدارهای پلیس جرائم رایانه ای

اینترنت

اینترنت می تواند معنای جامعه موجود ، جامعه ای که ما تلاش فراوان در حفظ آن داریم را دگرگون سازد . اینترنت نحوه نگرش ما را در عرصه های گوناگون جامعه به چالش می گیرد و ممکن است این خطر را به بارآورد که مارا از تمام جنبه های زندگی به خود وابسته سازد.

اینترنت و فرهنگ

رشد اینترنت بسیار سریع است و با توجه به پیشرفت های اخیر در ارتباط راه دور و توسعه نرم افزارها، کاربرد این وسایل ارتباطی برای هر سلیقه و سبکی مهیا خواهد بود. استفاده کنندگان از اینترنت شامل طیف کاملی از افراد، ازجمله کودکان، نوجوانان وسالخوردگان به ارایده و منشی می باشد.

اینترنت درجامعه

اینترنت دور نماهای جدیدی از آموزش ، سرگرمی، کار وغیره را گشوده است به طوری که می تواند جایگزین نقش هرچیزی یا هرکسی با هرعنوانی در جامعه شود .همچنین می تواند جای والدین را به عنوان منبعی برای پاسخ به سوالات کودکان بگیرد. کودکان می توانند پاسخ همه پرسش های خود را در اینترنت پیدا کنند.

اینترنت می تواند نقش آموزگار ، مراقبت بهداشتی ، مربی، عاشق، بانکدار، پرستار بچه و غیره ایفا کند .هنگامی که مفهوم اینترنت از مشغولیت در اوقات فراغت به مشغله فکری تبدیل می شود در واقع اعتیاد رشد کرده است. این اعتید و حتی برخی از اشکال سرگرمی ممکن است به <<ناپیوستگی خویشتن>>انسان منجر شود.

فردی که در جهان واقعی نقش شوهر همسر خود است،  در دنیای مجازی اینترنت در نقش دوست پسرعاشق یا دلبر ارتباطی است. این نقش ها نه فقط  می تواند به احساس سردرگمی در مورد خویشتن فرد منجر شود بلکه نظام ارزش ها و اعتقادات را درگون مسازد.

جنبه دیگر استفاده از اینترنت عبارت است از ناتوانی در تفکیک اوقات کار از اوقات فراغت ، فصل مشترک زمانی بینابین دو موضوع محو می شود و دو مقوله کار و فراقت در یکدیگر تداخل می کند.

بسیاری از مردم ، تمام روز را با اینترنت ، خواه در خانه یا در اداره سپری می کنند . در اینترنت، زمان ، هیچ مفهومی ندارد و پنج ساعت کار با آن ممکن است دو ساعت به نظر آید وآن ساعتی که ممکن بود با دوستان یا در کنار خانواده صرف شود، ناپدید شده است . والدین باید از دام فرار از واقعیت هااز طریق سرگرم کردن خود و فرزندانشان با اینترنت برحذر باشند. اینترنت می تواند زندگی فرد را به خوبی پر کند. اما نباید اجازه دهیم که اینترنت محور تمامی برنامه های زندگی ما باشد.

توصیه های پلیس مشاور

اینترنت فن آوری است که میتواند استفاده از آن مفید باشد به شرطی که راه استفاده از آن را بدانیم.

1.اسامی واقعی، تلفن و آدرس دوستان فرزندانتان را به دست امورید.

2.آگاه باشید وقتی فرزندتان از منزل شما به شبکه متصل می شود مسئولیت هرگونه فعالیت اوبرعهده شماست.

3.با فرزندان خود به طور صمیمی رفتار کنید و خطاهای کوچک اورا نادیده بگیرید.

4.سایت های سالم، اسلامی، فرهنگی را شناخته و به فرزنداان خود استفاده از این سایت ها را توصیه نمایید.

5. نرم افزارهای مفید ارائه شده در زمینه های آموزشی ، ورزشی و سرگرمی های سالم را تهیه و در اختیار فرزندان خود قراردهید.

6.بدانید و آگاه باشید هیچ گاه خطر مواجه با تصاویر غیر منتظره و احیاناً مستهجن در مرور سایت ها دور از انتظار نمی باشد.

7.بخشی از تجارت های غیرقانونی نظیر قاچاق ارز، موادمخدر، باندهای فساد و فحشا از طریق اینترنت صورت می گیرد.

8.ورود ناآگاهانه به دنیای chat  ( گپ و گفتگو از طریق اینترنت)  خطرات جدی نظیر اغفال ، روابط نامشروع و گرفتار شدن جوانان ناآگاه در دام شکارچیان را به دنبال خواهد داشت .

9.بهتر است رایانه ای که فرزندتان از آن استفاده می کند را در اتاق های عمومی منزل قراردهید تا بتوانید بر آنچه که اوانجام می دهد نظارت بیشتری داشته باشید.

10.سایت های غیر اخلاقی ، سلامت جسم و روح را به مخاطره می اندازد.

11.به فرزند خود بیاموزید که هرگز نشانی خانه ، مدرسه و یا شماره تلفن خود را در اختیار افراد ناشناسی که در اینترنت آنها را ملاقات می کند ، قرارندهد. همچنین از ارسال کارت اعتباری و اطلاعات بانکی مشابه به آدرس افراد مذکور خودداری کند.

12.به فرزندتان تاکید کنید هیچ گاه با افرادی که در اینترنت آشنا می شوند در زندگی واقعی دیدار نکند مگر با حضور پدر یا مادر.

13.در دنیای مجازی اینترنت ، هرکس می تواند دارای یک هویت متفاوت و متضاد با شخصیت واقعی خود باشد.

14.از کلمه عبور در رایانه هایتان استفاده کنید.

15.همانطور که مراقب فرزندانتان در مورد خطرات احتمالی موجود در محیط کوچه و خیابان هستید آنان را از خطرات نهفته در اینترنت آگاه نمائید .

16. در هنگام سفر برای دسترسی به پست الکترنیکی خود از مراکز اینترنتی مطمئن استفاده کنید زیرا بزهکاران با نصب نرم افزارهای خاص بر روی رایانه شما قادر خواهند بود کلمات تایپ شده توسط شما را کشف و به راحتی به شناسه و کلمه عبور شما دست یابند.

17.چنانچه حقی از شما ضایع گردیده است یا از ناحیه شخصی مورد ظلم واقع شده اید ، از طریق رایانه به منظور هتک حرمت و توهین مبادرت به انتقام جویی ننمایید این عمل نه تنها موجبات احقاق حق شمارا فراهم نمی آورد ، بلکه سبب خواهد شد ، تا سریعاً توسط پلیس دستگیر و تحویل مقامات قضایی گردید.

18.از طریق رایانه اقدام به دوست یابی غیر اخلاقی و شرعی نکنید در مواردی جنایتکاران و قاتلان حرفه ای برای به دام انداختن مقتولین و بزه دیدگان ، مشخصات و چهره ای غیر واقعی، برای دیگران ارسال می نمایند.

19.همانگونه که تکنولوژی امکان سریع و ساده ارتباط ها را برای شما میسر کرده است ، به همان سهولت ردیابی ، مکان (مجرم رایانه ای) توسط پلیس کشف و آشکار می گردد.

20.چنانچه  از طریق رایانه مواجه با تهدید به قتل یا ضرر شرافتی و مالی شدید بر اعصاب خود مسلط باشید، در صورت جدی بودن موضوع ، می توانید مسئله را به پلیس اطلاع دهید.

21.بوسیله رایانه و فرستادن ایمیل شایعات یا اخباری را که به صحت انها اطمینان ندارید، منتشر نکنید ، قبل از ارسال پیام با خود بیندیشید ، شاید این خبر کذب باشد!

22.طی فعالیت تجاری و خرید یا فروش اینترنتی ، وعده ملاقات با فروشنده یا خریدار را در محلهای نامشخص کسبی و مکانهای دور افتاده یا ناشناخته، نگذارید.

23.رایانه ای که فرزندتان  از آن استفاده می کند را در اتاق نشیمن بگذارید تا بتوانید بر آنچه انجام می دهد نظارت کنید.

24.از کودکان خود بخواهید چنانچه به مساله مشکوک و نگران کننده ای در اینترنت برخورد کردند بزرگترها را در جریان بگذارند.

25.هرگاه احساس کردید با حضور شما فرزندتان چیزی را روی صفحه نمایشگر پنهان می کند به وجود داشتن یک مشکل شک کنید.

26.به فرزند خود بیاموزید که نمی تواند با هر شخصی در اینترنت ارتباط یرقرارکند هیچ تفاوتی ندارد که شخص شمارا میبیند یا خیر ، به هر حال نباید به آن اعتماد کنید.

27.با استفاده از نرم افزارهای مخصوص ، محتویات اینترنت را به هنگام استفاده فرزند خود کنترل کنید .

28.علت بسیاری از تشنجات روحی و روانی در خانواده ها مخصوصاً در میان قشر جوان استفاده غلط و نامطلوب از رایانه می باشد.

29.به فرزندان خود گوشزد کنید که نامه الکترونیک به همان اندازه که میتواند جدی باشد فریبنده نیز هست و گاه به محتویات و درخواست آن میتواند مشکلات زیادی به بار آورد.

30.به فرزندان خود هشدار دهید که کلمات گذر را کاملا مخفی گذاشته و حتی در اختیار نزدیکترین دوستان خود نیز قرار ندهید.     

 

 

 

 

 

برچسب ها : اینترنت هشدار سرقت

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است